Wino poprawiające myślenie
2006-11-28 16:18:12Każdy chciałby mieć o sprawnym i wygimnastykowanym umyśle, jednakże aby był on w stanie spełnić nasze oczekiwania należy mu dostarczyć odpowiednie składniki. Według najnowszych badań, których rezultaty zostały zaprezentowane w czasie zjazdu Amerykańskiego Towarzystwa Neurobiologicznego, zbawienny wpływ na nasz mózg ma sok z czerwonych winogron i czerwone wino. Obydwie wymienione substancje obniżają poziom cholesterolu, który ma własności spowalniające myślenie.
Dodatkową zaletą są przeciw utleniacze zawarte w soku z winogron poprawiające pamięć, a w przypadku czerwonego wina pożądane działanie mają zawarte w nim flawonoidy. Zapobiegają one łączeniu się niezdrowych białek, mogących uszkodzić mózg.
Dodatkową zaletą są przeciw utleniacze zawarte w soku z winogron poprawiające pamięć, a w przypadku czerwonego wina pożądane działanie mają zawarte w nim flawonoidy. Zapobiegają one łączeniu się niezdrowych białek, mogących uszkodzić mózg.