Magia ciasta francuskiego
Szybkie i proste przepisy "na zagrychę"Te proste przekąski zrobią furorę!
Szybkie i proste przepisy „na zagrychę” »To składnik, w którego można wyczarować praktycznie wszystko – na słono i słodko. W wersji na słono możesz użyć szpinaku z serem feta i zrobić paszteciki lub użyć szynki i sera, zawijając ciasto w roladkę i krojąc w paski grubości ok 2 cm lub ciąć w kwadraty i skleić przeciwstawne rogi. Szpinak dopraw solą i pieprzem, dorzuć skrojony ser feta; w drugim przypadku ułóż szynkę, ser i posyp delikatnie przyprawą wykorzystywaną w kuchni włoskiej, np. oregano lub zioła prowansalskie. Wstaw do tak przygotowane roladki/paszteciki wstaw do piekarnika na ok 20 min w temperaturze 200st, aż staną się rumiane. Przed podaniem przestudź chwilę!